luni, 5 noiembrie 2007

etajul 12-13


Casa in care locuiesc are 25 de metri patrati.
Stiu o gramada de organizatii care protesteaza impotriva fermierilor care isi tin gainile in voliere de 50 de centimetri- impotriva proprietarilor care inchiriaza locuinte de astea nu protesteaza nimeni.
Amaritele astea de gaini,( dupa ce ca ocupa toata viata doar o juma’ de metru din pamintul asta mare unde ar incapea bine merci daca oamenii n-ar fi niste dementi sadici) mai au parte si de lumina puternica 24 de ore din 24 - ca sa nu aiba un ciclu de viata normal care sa le oblige sa doarma atunci cind este intuneric, ci sa manince incontinuu ca sa poata creste si sa fie sacrificate nu intr-un an de zile, (cit ar fi perioada in care in mod normal un pui de gaina ar ajunge la maturitate) ci in trei luni.
As vrea sa o cunosc pe mama tipului caruia i-a venit aceasta idee.
Sunt convins ca este o femeie foarte speciala.
In urma declaratiilor date de fermieri, s-a constatat ca unul din patru pui supusi la acest tratament, se sinucide.
Nu de putine ori de cind m-am mutat aici (in urma unui sir de decizii gresite pe care le-am luat de-a lungul ultimilor ani), m-am gindit la viata puilor de astora. Dincolo de aspectul moral al acestei povesti( adica ok, am ajuns in virful lantului trofic, ii mincam, da’ pina ii mincam, chiar avem dreptul sa le facem asta?) ar mai fi citeva aspecte care ma fac sa ma indoiesc serios de sanatatea mentala a speciei umane: pentru a se ingrasa acesti pui sunt hraniti cu faina de carne, devenind din omnivori, carnivori.
Dupa doar trei generatii, vacile care au fost hranite cu faina din oase de oaie s-au imbolnavit de o maladie denumita hollywoodian “the mad cow desease” punind astfel capat monopolului pe care specia umana il detinea asupra afectiunilor mentale-Astept cu nerabdare raspunsul genetic al puilor de gaina supusi la acest tratament.
De cind locuiesc aici ma bintuie o intrebare: am ajuns in virful lantului trofic pentru ca ne sinucidem cu o frecventa mult mai redusa decit puii de gaina atunci cind suntem nevoiti sa traim in aproximativ aceleasi conditii ca ei?
Anyway, enough about chikens-vorbeam despre casa mea de 25 de metri patrati, situata la ultimul etaj al unui imobil cu 12-13 etaje. O cladire atit de frumoasa daca n-ar fi existat etajul 12-13(Cel la care locuiesc -evident-eu)
Am doua teorii despre constructia acestui ultim etaj: prima implica un calcul gresit al materialului necesar construirii a 13 etaje. In urmatoarea,( care deriva direct din prima) este vorba despre o echipa de constructuri excesiv de superstitiosi si mai mult material decit aveau nevoie pentru constructia a 12 etaje, dar nu chiar suficient pentru 13. Era misto sa fiu de fata la discutia dintre seful echipei de constructori si proprietarul cladirii care tocmai se construia pentru ca nu imi pot imagina care dintre ei a adus argumentul definitiv care a dus la construirea unui intreg etaj de garsoniere cu suprafata de 25 de metri patrati si inaltimea de 1 metru 99. Au gasit chiar solutia prin care sa creeze iluzia de spatiu si in acelasi timp sa mascheze lipsa de caramida- Peretele exterior al camerei este un geam de sticla din tavan pina in podea.
E misto sa ai un perete de sticla, cu conditia sa nu trebuiasca sa stai practic lipit de el atunci cind te asezi in pat, mai ales atunci cind esti bolnav de frica de inaltime si peretele de sticla de care stai lipit este cocotat deasupra orasului.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Christ. o.o
Tu sau puii.. Cine o duce mai rau? Discutabil.

Ca idee, vacile nu suporta carnea, sunt ierbivore doar, pe cand gainile omnivore. Asa ca strania reactie a vacilor la faina speciala e mai putin probabila la pui.

Normal, it doesn't make it right, dar nu stiu daca ai privit vreodata ce se intampla dupa ce unei gaini i se taie capul intr-o curte plina de alte gaini. Si sa presupunem ca trupul e lasat putin in pace, sa se mai zvarcoleasca and then some. Gainile instant se strang, curioase si flamande si incep sa ciugule gatul sangerand. Hm.

Apoi, noroc ca nu ai 1.98 m.